Encore-2 - Energizing Coastal Regions with Offshore Renewable EnergyHet project, waar ook het West-Vlaamse bedrijf Laminaria NV deel van uitmaakt,  gaat er van uit dat Europa’s wateren een ongebruikte bron van hernieuwbare energie vormen en zelfs de mogelijkheid biedt om tegen 2050 tot 25% van onze energievraag te voorzien. Het Interreg 2 Zeeën gebied is vervolgens uniek gepositioneerd: Het Kanaal, de Noordzee en de Delta’s die de gebieden verbinden en een opslagplaats vormen van een overvloed aan niet geëxploiteerde energie van zon, wind, getijden, stromingen en golven. Deze vorm van ‘Offshore Renewable Energy (ORE)’ kan vervolgens stroom voorzien aan huishoudens en aan de industrie. Het bedrijf Laminaria zal zich hier inzetten ten dienste van de ontwikkeling en implementatie van golfenergie.

Het hoofddoel binnen ENCORE is vervolgens het verhogen van het aanleveren van innovatie ten dienste van de ‘Offshore Renewable Energy’ sector, en gesteund door twee specifieke objectieven:

 

  1. I.                     Het bevorderen van 5 ORE technologieën i.s.m. experten.
  2. II.                   Het ontwikkelen van een ‘Route-to-market’ strategie voor ORE oplossingen ter commercialisering van eilanden, havens, estuaria en offshore structuren.

 

Financiële info

Projectleider

Dutch Marine Energy Centra

Partners

Laminaria, Teamwork Technology, Artelia, European Marine Energy Centre (EMEC) Ltd, Oceans of Energy, Water2Energy Ltd., Bureau Veritas Marine & Offshore, Universiteit Gent, EEL Engergy S.A.S., Inyanga Marine Projects, Deftiq

Thema

Economie en streekontwikkeling

Prioriteit

Onderzoek en innovatie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen