Eikeldreef Pittem



Al jarenlang biedt de Eikeldreef een wat verwaarloosde aanblik. Gelegen pal in het centrum, vlak naast het gemeentehuis en op amper 50m van de markt, wordt de kaart van ontmoeting voluit getrokken. Een integraal en ambitieus project is uitgewerkt opdat de site de klassieke, grijze parking kan overstijgen.

De voormalige jongensschool wordt heringericht en opengesteld zodat ze voor alle Pittemnaars dienstig zal zijn als ontmoetingsplek bij uitstek. De school wordt opengemaakt, een openbaar sanitair blok aangebouwd. Zieke bomen worden vervangen door meer groen en de troosteloze speelplaats en parking krijgen een upgrade en zullen als feestkoer en groene parking polyvalent ingezet kunnen worden tijdens zowel kleine als grote activiteiten.

De aanwezige erfgoedwaarden worden behouden door het behouden van het nog resterende schoolgebouw en vernieuwen van de oude schoolmuren. Dit resulteert niet alleen in een meer geborgen gevoel, maar versterkt ook de veilige doorsteken voor fietsers en voetgangers die ook worden voorzien.

Financiële info

Projectleider

Pittem

Partners

jeugdverenigingen, Buurtbewoners, Zotte Maandagfeestmarktcomité

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen