Eetbaar landschap'Eeetbaar landschap' laat streekbewoners en recreanten kennis maken met de landschappelijke eigenheid van de Westhoek. Een kennis die nodig is, wil je ook de algemene kennis rond landbouw, voedselproductie en natuur aanscherpen. Het project komt dan ook tegemoet aan de steeds groeiende afstand tussen consument en producent.

Vertrekpunt zijn twee tentoonstellingen rond het eetbare in het landschap. De tentoonstelling in Kemmel focust op het heden, in Ieper wordt de tijd teruggedraaid. Deze 2 tentoonstellingen, aangevuld met een laagdrempelige mobiele tentoonstelling en een kinderatelier brengen gericht informatie en sturen de mensen het landschap in.

Om de infomatie gericht over te brengen en een gevoel van betrokkenheid te creëren, wordt de communicatie afgestemd op verschillende doelgroepen: lokale gidsen, scholen, jonge gezinnen, volwassenen, kinderen.

het project krijgt vorm in de gemeenten Heuvelland, Ieper, Langemark-Poelkapelle, Mesen, Poperinge, Vleteren en Zonnebeke.

Financiƫle info

Projectleider

INAGRO

Partners

Regionaal Landschap Westhoek, Heuvelland, Ieper, Poperinge, CO7, Plattelandsklassen vzw (PLK), Centrale van de Landelijke Gilden vzw

Thema

Gebiedsgerichte werking, Milieu, landschap en natuur, Toerisme en recreatie

Prioriteit

Milieu en hulpbronnen

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen