ECOPAD - Het pad naar de agro-ecologieSteeds vaker zijn de consument, de burger en het beleid vragende partij om minder gewasbeschermingsmiddelen te gebruiken. Dit is zeker het geval bij groenten en fruit die symbool staan voor versheid en gezondheid. Tegelijkertijd vraagt de distributie een onberispelijke kwaliteit. Het combineren van deze twee eisen is niet evident. De onderzoeks- en ontwikkelingsinstellingen dienen zich bijgevolg in te spannen om hun onderzoeksactiviteiten en het verspreiden van informatie op te drijven om een antwoord te bieden aan de technische behoeften van de telers.

De agro-ecologische benadering van het project ECOPAD, het pad naar de agro-ecologie, bestaat uit 5 modules: de eerste twee modules zijn noodzakelijk voor het goede verloop van het project. In de andere modules worden de drie grote principes van geïntegreerde bestrijding (IPM of Preventie-Monitoring-Actie) bestudeerd.

Het onderzoek in dit project moet leiden tot nieuwe techniekenen. Bijzondere aandacht gaat naar het verspreiden van de informatie naar de telers.

Financiële info

Projectleider

Provinciaal Proefcentrum voor de Groenteteelt Oost-Vlaanderen vzw

Partners

INAGRO, UNILET, Chambre d'Agriculture de Région Nord Pas-de-Calais, Fédération Régionale de Défense contre les Organismes Nuisibles (FREDON) Nord Pas-de-Calais, Pôle Légumes Région Nord, Centre pour l'Agronomie et l'Agro-industrie de la province Hainaut

Thema

Landbouw en visserij

Prioriteit

Milieu en hulpbronnen

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen