DURATEX - Vlekwerend en antimicrobieel textiel voor duurzame toepassingen in bouw en architectuurDe doelstelling van het project DURATEX is water-/olieafstotend en antimicrobieel textiel te realiseren voor toepassing in bouw en architectuur. De ontwikkelde methodologieën zullen beantwoorden aan de eisen van de textielindustrie (kost, productiesnelheid, bekomen van complexe functionaliteiten), zullen ecologisch zijn en te gebruiken in het bestaande machinepark.

De grensoverschrijdende aanpak van dit project zorgt voor een meer doeltreffende ontwikkeling van dergelijk textiel. Het project ondersteunt en verbetert de grensoverschrijdende samenwerking in onderzoek en ontwikkeling van een strategische sector die de uitdagingen, opgelegd door een strengere Europese wetgeving, dient te overwinnen. De projectresultaten leiden tot meer kennisopbouw en innovatie alsook de ontwikkeling van een groenere, meer duurzame en concurrentiële economie.

Financiële info

Projectleider

Centexbel

Partners

Université Catholique de Louvain, CERTECH, Ecole Nationale Supérieure des Arts et Industries Textiles (ENSAIT), Centre Européen des textiles innovants

Thema

Economie en streekontwikkeling

Prioriteit

Onderzoek en innovatie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen