DOUDOU - Grensoverschrijdende ontwikkeling van innovatieve materialen of hoe een plastic afval te benuttenOndanks duidelijke functionele voordelen (lichtheid, passieve of actieve bescherming, vormgevingsgemak), leggen kunststoffen een aanzienlijke druk op de hulpbronnen en het milieu, die grote economische en ecologische uitdagingen vormen. Aanzienlijke vooruitgang op het gebied van recyclingpercentage wordt verwacht en stelt eisen aan de technische mogelijkheden en de economische waarde die hun hergebruik rechtvaardigt.

Tegelijk, beleeft 3D-printing van kunststoffen een belangrijke opleving van de belangstelling, met de democratisering van machines door de afzetting van gesmolten draad, de recente ontwikkeling van technologieën gebaseerd op de aanpassing van traditionele injectie- of extrusieprocessen voor de productie van functionele prototypes van goed materiaal en/of onderdelen in kleine series.

Het is in deze context dat het DOUDOU-project zich situeert. Focus is het zoeken naar afzetmarkten met een hoge toegevoegde waarde voor diffuus en kleine volumes kunststofafval dat moeilijk of onrendabel kan worden geïntegreerd in de meer traditionele valorisatiecircuits.

 

Financiƫle info

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen