DEULYS ec(h)o.RemembranceHet grensoverschrijdende DEULYS-grondgebied biedt uiteenlopende toeristische mogelijkheden die best zo goed mogelijk uitgebaat worden om er een eersteklasbestemming van te maken. DEULYS.ec(h)o.Remembrance is bedoeld om het erfgoed in verband met de Eerste Wereldoorlog op te waarderen, maar ook om het ecotoerisme op het grensoverschrijdende DEULYS-grondgebied uit te bouwen en te promoten door een nieuw innovatief ecotoeristisch product aan te bieden dat een mix is van geschiedenis, interactie, "zachte" mobiliteit, natuur en plaatselijke streek.

Daartoe zullen de DEULYS-herdenkingsplaatsen voor 14-18 die benoemd werden in het Interreg IV-project DEULYS meer onder de aandacht van het grote publiek worden gebracht door het plaatsen van borden. Nieuwe herdenkingsplaatsen zullen opgewaardeerd worden en krijgen ook een plaats in de lijst met referentieplaatsen. Om het voorzien van "zachte" mobiliteit te bevorderen op het DEULYS-grondgebied, wordt een verhuursysteem van (niet-)elektrische fietsen met GPS waarin de DEULYS-routes staan, aangeboden aan de bezoekers. Een netwerk met nieuwe grensoverschrijdende toeristische routes, de zogenaamde "zachte" (trage wegen), verbonden met de bestaande fietsnetwerken op de 3 hellingen, zal eveneens een vooraanstaande plaats krijgen.

De DEULYS-partners zijn ook van plan het aanbod te diversifiëren door de "DEULYS-kwaliteitsregio" in de kijker te zetten. Dit gebeurt door het korte keten op te waarderen en door consumptie in de buurt te bevorderen; dit model van ecoconsumptie zal ook helpen de economische activiteit van het grensoverschrijdende gebied te stimuleren. Tot slot zullen alle DEULYS-partners dit nieuwe ecotoeristische product promoten, met het oog op structurering en opwaardering van het grondgebied.

 

 

 

Financiële info

Projectleider

DEULYS

Thema

Toerisme en recreatie

Prioriteit

Onderzoek en innovatie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen