Cupido - Culture Power: Inspire to develop Rural AreasHet project Cupido streeft ernaar en nieuwe toegevoegde waarde te creëren in landelijke regio's. Via de kracht van cultuur en erfgoed willen de partners willen een duurzame woon- en werkomgeving creëren en bijkomende tewerkstelling initiëren in de partnerregio's. Festival Dranouter levert zijn expertise aan het project en zet twee proefprojecten op. Eén is de residentielocatie van waaruit artiesten kunnen creëren en de regio als inspiratie kunnen aanboren. Een tweede is een belevingscentrum waar aan de hand van klank-spelen een permanente bezoekersattractie wordt geïnstalleerd. Daarnaast dragen de partners knowhow en expertise aan binnen de partnerregio's.

Festival Dranouter levert zijn expertise aan het project en zet twee proefprojecten op. Eén is een residentielocatie van waaruit artiesten kunnen creëren en de regio als inspiratie kunnen aanboren. Een tweede is een belevingscentrum waar aan de hand van klank-spelen een permanente bezoekersattractie wordt geïnstalleerd. Hogeschool West-Vlaanderen stimuleert start-ups binnen de regio die zich enten op cultuur en erfgoed.

Financiële info

Projectleider

Länsstryrelsen Värmland

Partners

Heuvelland, Festival Dranouter vzw, Hogeschool West-Vlaanderen, Region Värmland, Sunne Kommun, Rottneros Park Trädgärd AB, Landkreis Wesermarsch, Gemeente Middelburg, Creative Foundation, Highland and Islands Enterprise, University of St Andrews

Thema

Economie en streekontwikkeling

Prioriteit

Concurrentiekracht KMO

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen