CREMABI - CREatieve MAtchmaking voor BEdrijfsmodel-InnovatieHet project wil ondernemerschap bevorderen, het concurrentievermogen versterken en de internationale impact van kmo’s stimuleren.

Door de snel veranderende wereld moet ons economisch weefsel zich voortdurend aanpassen. De traditionele sectoren missen vaak middelen, kennis en tijd om laagdrempelige pistes tot innovatie te onderzoeken en te doorlopen. Designregio Kortrijk wil in het kader van dit project bedrijven, uit de traditionele sectoren, stimuleren en begeleiden in het ontwikkelen van nieuwe bedrijfsmodellen en nieuwe productdienstcombinaties via creatieve matchmaking aan de hand van 3 reeksen van activiteiten:

  1. netwerkevents organiseren, waar ondernemers uit de traditionele sectoren een netwerk opbouwen van ondernemers uit de creatieve en culturele sectoren;
  2. matchmaking tussen deze 2 types ondernemers realiseren, m.a.w. hen met elkaar koppelen en nadien begeleiden in hun samenwerking tot resultaten met economische meerwaarde;
  3. bewustwordings- en sensibiliseringsacties opzetten door het tonen van best cases uit eigen regio en daarbuiten om ondernemers uit de traditionele sectoren te overtuigen van het waarde potentieel van samenwerkingen met ondernemers uit de creatieve en culturele sectoren in functie van bedrijfsmodelinnovatie.

De activiteiten worden in nauwe samenwerking met FlandersDC, Agentschap voor Innovatie en Ondernemen en de andere regionale hubs uitgerold. 

Financiële info

Projectleider

Designregio Kortrijk

Partners

BIÊNNALE INTERIEUR - Stichting Interieur, VOKA - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen, Kortrijk

Thema

Economie en streekontwikkeling

Prioriteit

Onderzoek en innovatie, Concurrentiekracht KMO

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen