COVATTI -Co-creatie en valorisatie van toegepaste technologische innovatie

COVATTI staat voor cocreatie en valorisatie van toegepastetechnologische innovaties 4Werk wil met zijn experimentele ontwikkelingen in living labs bij MWB in cocreatie verder werken op heteerder op de rails gezette ecosysteem waar kennispartners, maatwerkbedrijven, reguliere bedrijven en overheden elkaar vinden om een actieve innovatiewaardeketen op te zetten en deze samenwerking te installeren als cultuur binnen 4Werk.

In concreto gaat het over 3 proeftuinenwaarbij een trekker MWB samenwerkt met een collega MWB als test- en ontwikkelpartner, kennispartners voor de experimentele ontwikkelingen een gebruikersgroep vooreen bredere valorisatie. Zij werken een betrokken productiecase, waar op vandaag in de markt geen oplossing voorhanden is, middels cocreatie uit tot een slim werkstation voor moeilijk werk die de (toegankelijkheid van de) werkvloeroperator ondersteunt en werkbaar werk binnen handbereik brengt. De proeftuinen zijn slimme werkpostaanpassingen via rapid prototyping technieken, een ondersteunende polyvalente andon, Slim beheersplatform voor visualisatie en beheersystemen.

De valorisatie van de operator ondersteunende innovaties wordt verzekerd via enerzijds de proeftuinen te testen en te experimenteren bij meerdere MWB tegelijkertijd, alsook via de oprichting van een nieuwShared Engineering Bureau (SEB) bij 4Werk, waar open kennisdelingcentraal staat. Door het uittesten van de innovaties op diverse werkvloeren wil 4Werk de brug slaan naarruimere gebruikersmogelijkheden binnen de industrie waar deze kennis omgezet kan worden naar bruikbare valoriseerbare toepassingen, waar zij ook voor vergelijkbare technologische uitdagingen staan.

 

Financiƫle info

Projectleider

4werk

Partners

Beschutte Werkplaats Menen 't Veer, POM West-Vlaanderen, Waak vzw, De Oesterbank, Mariasteen, Sociale werkplaatsen Poperinge

Thema

Economie en streekontwikkeling

Prioriteit

Onderzoek en innovatie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen