Codesign Aliment - codesign en cocreatie voor de agrovoedingsindustrieProducenten van voedingsproducten kunnen extra omzet creëren door aan hun voedingsproduct een belevingselement te koppelen of rekening te houden met bijvoorbeeld gebruikersinzichten. Met dit project verruimt het  partnerschap de innovatiecultuur in de traditionele en moeilijk toegankelijke voedingssector door toegevoegde waarde te creëren voor de klant komende van een niet-technologische zijde.

Codesign en cocreatie zijn de methodes die hiervoor gebruikt  worden en die leiden tot nieuwe producten of diensten.

Hoe?

- Door voedingskmo's te sensibiliseren via infosessies met inspirerende praktijkvoorbeelden en een grensoverschrijdende opleiding.

- Door voedingskmo's aan te moedigen om samen met andere bedrijven binnen de voedingsketen nieuwe toegevoegde waarden te ontwikkelen, vanuit gebruikersinzichten en de trend voeding en beleving.

- Door een grensoverschrijdend innovatietraject te ontwikkelen rond cocreatie samen met kennispartners uit de grensregio, gericht op gebruiksinzichten.

Het grensoverschrijdend samenwerken met verschillende kennispartners rond innovatie via codesign is uniek voor de regio. Ook de samenwerking van innovatiepartners met platformen uit de voedingsindustrie is een primeur. Samen streven ze naar de implementatie van technieken die momenteel weinig worden gebruik in de voedingssector en hierdoor de slaagkans van nieuwe producten te verbeteren.

Financiële info

Projectleider

POM West-Vlaanderen

Partners

Flanders' Food, Certia Interface, groupe HEI-ISA-ISEN, Progress/Maison du design, Wagralim

Thema

Economie en streekontwikkeling

Prioriteit

Onderzoek en innovatie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen