Carré BleuBlauweRUIT - Realisatie fietsroute "de Blauwe Ruit in het Blauwe Park van de eurometropool" (microproject)Eén van de doelstellingen van de Eurometropool Rijsel-Kortrijk-Doornik bestaat er in om haar 2.1 mio inwoners het Blauwe Park van de Eurometropool-regio met meer dan 5000 km waterlopen te laten ontdekken meer bepaald door het bewegwijzeren van de Blauwe Ruit.

De Blauwe Ruit is een lus van 90 km gevormd door de belangrijkste waterlopen van de regio (Deule, Leie, Kanaal Bossuit-Kortrijk, Schelde, Spierekanaal, Kanaal van Roubaix). Deze lus verbindt 3 deelregio's en laat toe de vier uithoeken van de Eurometropool via de waterwegen te bereiken.

De doelstelling: de Blauwe Ruit als toegangspoort, sterke identiteit van het Blauwe Park. De partners willen via dit project de Blauwe Ruit realiseren als toeristisch-recreatief fietsproduct door het aanbieden van een bewegwijzerd circuit die gepromoot zal worden ahv een gratis kaart.

Uitwerking,realisatie,opvolging gebeurt samen met Westtoer, Toerisme Wapi,MEL, Maison de Tourisme Mouscron, provincie West-Vlaanderen en Leiedal.

Financiële info

Projectleider

Eurometropool Lille - Kortrijk - Tournai

Thema

Toerisme en recreatie

Prioriteit

Onderzoek en innovatie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen