Buitenschoolse Kinderopvang LeffingeLeffinge is een deelgemeente van Middelkerke. Verschillende verenigingen en jeugdbewegingen zorgen voor een levendig dorpsleven. Door diverse omstandigheden groeiden de verschillende noden voor kinder-  en jeugdopvang in het dorp. Chiro Leffinge heeft geen lokalen meer, de gemeenteschool zoekt naar uitbreiding, de buitenschoolse kinderopvang wordt te klein.

Verschillende pistes werden onderzocht ifv haalbaarheid. De beste oplossing bleek een multifunctionele invulling van een nieuwbouw op de gronden van de oude pastorie in het centrum van Leffinge. Op deze manier worden de grond en het gebouw optimaal benut, kunnen verschillende noden samen gelenigd worden, wordt het dorpsweefsel verstevigd door de aanwezigheid van de kinderen en de jeugdverenigingen in het centrum van het dorp en komt er een kwaliteitsvol gebouw bij in de kern van Leffinge.

De nieuwe ruimte moet voorzien in:

-       Het duurzaam en kwalitatief huisvesten van de buitenschoolse kinderopvang in Leffinge, en de mogelijkheid te bieden om haar erkenning uit te breiden.  BKO biedt nu kinderopvang aan 231 kinderen uit ongeveer 120 gezinnen. De kinderopvang is een belangrijk voorwaarde opdat ouders (flexibel) kunnen gaan werken.

-       Het aanbieden van een multifunctionele ruimte aan derden, zoals verenigingen uit Leffinge en het hinterland een stek kunnen vinden voor hun activiteiten.

-       Het aanbieden van een multifunctionele ruimte aan de twee scholen van Leffinge.

Financiƫle info

Projectleider

Middelkerke

Partners

Chiro Leffinge, Buitenschoolse kinderopvang, Jeugdraad, Dorp Inzicht

Thema

Gebiedsgerichte werking

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen