Brugfiguren en brede scholen als partners tegen kinderarmoede en gezinsarmoede

Met dit project willen OCMW en Basisonderwijs Wingene de actieradius van de brugfiguren uitbreiden naar alle lagere scholen in Wingene. Zij zetten in op de vernieuwende acties die vertrekken vanuit het concepte van brede school waar zij met en vanuit verschillende sectoren werken aan een brede leer- en leefomgeving voor de gezinnen.
Naast sterke verbindingen met de gezinnen van de kinderen in de scholen investeert dit project in verbindingen met de schoolbuurt en haar vrijetijdsmogelijkheden, alsook in sociale ontmoeting. Doel is proactief bestrijden van armoede bij kinderen en hun gezinnen en maximaliseren van de ontwikkelingskansen van de kinderen in hun gezinscontext.
Binnen dit Leaderproject wordt het project uitgebreid naar alle lagere scholen van de gemeente en wordt het concept van ‘brede school’ geïntroduceerd.

Locatie van dit project

Financiƫle info

Projectleider

OCMW Wingene

Partners

Vrij Katholiek Basisonderwijs Wingene en Zwevezele, Samenlevingsopbouw, Kind en Gezin, Woonwinkel regio Tielt, Tewerkstellingsdienst regio Roeselare, CAW Centraal-West-Vlaanderen, Boeren Op Een Kruispunt vzw, Landelijke Kinderopvang vzw

Thema

Welzijn

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen