(Brexitproof) Data Sharing Platform ZeebruggeDe Brexit, zijnde de uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, kan enorme gevolgen hebben voor de handelsrelaties met Vlaanderen, met grote economische schade tot gevolg. De belangrijkste problematiek die wordt verwacht zijn nieuwe administratieve barrières door onder meer douane verplichtingen, met de nodige wachttijden en congestie in de haven tot gevolg.

Het project [Brexitproof] Datasharing Platform Zeebrugge heeft als doelstelling het tackelen van de administratieve barrières die de Brexit met zich zal meebrengen, door middel van de realisatie van 1 uniek digitaal platform voor informatie-uitwisseling met alle actoren in de logistieke keten van Zeebrugge.

Dit moet er voor zorgen dat de haven Brexitproof wordt en Zeebrugge haar uitstekende concurrentiepositie als bruggenhoofd voor export naar en import van het Verenigd Koninkrijk kan blijven behouden, en bij uitbreiding Vlaanderen haar uitstekende handelsrelatie met het Verenigd Koninkrijk.

Financiële info

Projectleider

RX/Seaport

Thema

Economie en streekontwikkeling

Prioriteit

Onderzoek en innovatie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen