Boeren in de Moeren, vroeger en nu ...Door de nieuwbouw en navenante schaalvergroting van de kaasmakerij is de eerste kaasmakerij (1997) een open leegstaande ruimte geworden. Met de aankoop van oude gebruiksvoorwerpen uit de landbouw in het algemeen en materialen voor aanmaak van zuivelproducten (oa kaas en boter) uit de collectie van een Franse verzamelaar wil De Moerenaar naast de moderne kaasmakerij ook een stuk historie tonen van het landbouwgebeuren.

Het levensverhaal van deze landbouwfamilie uit De Moeren is eveneens een interessante invalshoek om commercieel extra naambekendheid te bieden aan de kaasproducten. De toekomst van dit bedrijf hangt samen met de korte keten-structuur. Die stimuleren is noodzakelijk voor de verdere uitbouw en het inkomen van de verschillende families die er van leven.

Op vandaag kan de nieuwe kaasmakerij reeds bezocht worden en door het agrarisch bezoekerscentrum verder uit te bouwen, wensen Tine en Lieven dat nog méér te benadrukken in de toekomst. Een gepersonaliseerd en goed uitgebalanceerd landbouw- en kaas educatief centrum kan als toeristisch bezoekerscentrum, leerzaam zijn voor groepen en individuele bezoekers.

Scholen, verenigingen van alle leeftijden, particulieren en toeristen, kortom alle bezoekers krijgen de kans om de geschiedenis van de regio, de landbouw en andere aspecten te leren kennen aan de hand van het levenspad van Lieven, Tine en hun zonen als kaasmakers. o zie je dat het verhaal van vroeger én nu, een boeiend geheel vormt.

 

 

Financiƫle info

Projectleider

De Moerenaar

Partners

Toerisme Veurne, Beauvoordse Walhoeve

Thema

Gebiedsgerichte werking

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen