BioProtect - Biologische gewasbescherming in de praktijkDoel van dit project is het verhogen van het gebruik van biologische gewasbeschermingsmiddelen voor de beheersing van ziekten. Momenteel worden deze nog maar weinig gebruikt omdat de werking ervan in het veld vaak tegenvalt ondanks hun goede werking in het labo. Ook staat de kennisopbouw rond biologische bestrijding van ziekten binnen bedrijven nog in haar kinderschoenen en is het onderzoek niet ver gevorderd.

De verhoging van de doeltreffendheid van reeds erkende biofungiciden staat dan ook centraal in dit project. Enerzijds doorte zoeken naar optimale toepassingsomstandigheden en anderzijds door de efficiëntie ervan aan land- en tuinbouwers te demonstreren en een opleiding te voorzien.

 

Financiële info

Projectleider

Provinciaal Proefcentrum voor de Groenteteelt Oost-Vlaanderen vzw

Partners

INAGRO, Universiteit Gent, Lipofabrik, Institut supérieur d'Agriculture, Groupe HEI-ISA-ISEN, Centre Wallon de recherche agronomiques, Chambre d'Agriculture de Région Nord Pas-de-Calais, Fédération Régionale de Défense contre les Organismes Nuisibles (FREDON) Nord Pas-de-Calais, Pôle Légumes Région Nord, Université Catholique de Louvain, Université du Littoral - Côte d'Opale, Gembloux Agro-Bio Tech

Thema

Landbouw en visserij

Prioriteit

Milieu en hulpbronnen

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen