Belgische hop, transparant en betrouwbaar!De hop- en brouwerijwereld ondergingen het afgelopen decennium een grondige metamorfose. Ook de hopboeren in de Westhoek ontsnappen niet aan de veranderende biervraag, de globalisering van de markt en de hype rond speciaalbieren.

Dit project streeft naar het behoud (en waar mogelijk uitbreiding) van het Belgisch hopareaal met een verhoogde afzet van de Belgische hop bij de Belgische brouwerijen. Dit is mogelijk door een betere kwaliteitsgarantie en -informatie enerzijds en door het actiever communiceren en overleggen met de Belgische brouwerijsector anderzijds. Dit kan enkel door een actieve samenwerking binnen én professionalisering van de Belgische hopsector.

Het goed doordacht actieplan speelt in op deze veranderingen en vragen. Het zal er niet alleen voor zorgen dat een typische nicheteelt als de hop naar de toekomst toe sterker in de schoenen staat, maar het zorgt er ook voor dat een ganse streek lokaal een extra boost krijgt door het verhaal achter hop en bier.

Financiële info

Projectleider

Poperinge

Partners

INAGRO, Vzw HOP

Thema

Gebiedsgerichte werking, Toerisme en recreatie, Economie en streekontwikkeling

Prioriteit

Concurrentiekracht KMO

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen