Belgian Fries Pilot



De Belgian Fries Pilot is een uitbreiding van het VEG-i-TEC living lab met een pilootlijn voor het
coaten, bakken en ontvetten van aardappelproducten, gevolgde door olierecuperatie, in eerste
instantie voor de aardappelverwerkende industrie.

De pilootinfrastructuur zal geplaatst worden in het
onderzoeksgebouw van VEG-i-TEC aan de UGent campus Kortrijk. De pilootlijn kan bij uitbreiding ook
gebruikt worden voor testen met coaten van andere levensmiddelen zoals groenten en vleesproducten,
maar ook voor testen op pilootschaal met innovatieve vetten en oliën. De pilootlijn zal ingezet worden
voor zowel vrij en onafhankelijk onderzoek samen met kennisinstellingen als voor bedrijfsspecifieke
projecten in binnen- en buitenland. Co-creatie door samenwerking tussen kennisinstellingen, bedrijven
en andere stakeholders met feedback van de consument zal leiden tot innovatieve aardappelproducten
en aardappelverwerkende processen.

De Belgian Fries Pilot focust op onderzoek naar innovatieve processing met aandacht voor Industrie 4.0 (bijvoorbeeld dataverzameling met inline sensoren),
valorisatie van nevenstromen en efficiënt gebruik van energie. Innovatie rond duurzame verwerking
van aardappelen via frituren is belangrijk om de groeiende vraag van aardappelproducten bij te houden
en België als marktleider van verwerkte producten op basis van aardappelen te versterken.

Financiële info

Projectleider

Flanders Food

Thema

Economie en streekontwikkeling

Prioriteit

Onderzoek en innovatie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen