Atlantikwall EuropeHet project 'Atlantikwall Europe' brengt met een reeks van educatieve en culturele activiteiten de Atlantikwall als belangrijk erfgoed van de Tweede Wereldoorlog bij een breed publiek onder de aandacht, en maakt tegelijkertijd de betekenis van de Atlantikwall voor het Europa van vandaag duidelijk.

De Atlantikwall is niet alleen blijvend verbonden met onze collectieve herinnering aan de Tweede Wereldoorlog, maar ook met uitsluiting en onderdrukking. Vanuit dit besef wil ‘Atlantikwall Europe’ heden en verleden met elkaar verbinden en zo bijdragen aan diversiteit, een gezamenlijke Europese identiteit, en wederzijds begrip tussen Europese burgers.

De deelnemende partners zijn erfgoedinstellingen die zich inzetten voor het behoud van het gemeenschappelijke Europese erfgoed Atlantikwall, en die huidige en toekomstige generaties bewust willen maken van de historische betekenis van dit erfgoed, in het licht van de gemeenschappelijke toekomst van Europa.

Financiƫle info

Partners

Provincie West-Vlaanderen, Vlaamse Landmaatschappij, Stichting Europees erfgoed Alantikwall, Etablissement public de coopƩration culturelle pour la Connais

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen