AB Vluchtelingen - Integratie van de vluchtelingen via een medisch-sociale begeleidingIn 2015/2016 lanceerden de EU-lidstaten een Europees plan voor de opvang van migranten die conflictgebieden en oorlogszones ontvluchten. Duizenden mensen werden in Griekenland en Italië opgevangen, en daarna in Duitsland, Frankrijk, België en Noord-Europa.
De opvang van een dergelijk aantal migranten in de Europese landen heeft een grote impact: - zowel op de traditionele opvang- en begeleidingscapaciteiten; - als op de integratievoorzieningen voor migranten die in Europa wensen te blijven.
Bijgevolg dienen de bestaande voorzieningen te worden versterkt en verbeterd opdat vluchtelingen kwalitatief en kwantitatief geschikte diensten krijgen aangeboden voor hun maatschappelijke en professionele integratie in Frankrijk of België.

Dit project beoogt de versterking en bestendiging van de netwerking en het grensoverschrijdende dienstenaanbod op gezondheids- en maatschappelijk vlak bij asielzoekers en vluchtelingen om de zorg en begeleiding van deze kwetsbare groepen en hun duurzame integratie in de deelgebieden van hun programma, waar ook, te versterken.

Financiële info

Projectleider

Préfecture de la région Hauts de France

Partners

Provincie West-Vlaanderen - Wereldhuis, Direction régionale de la jeunesse, des sports et de la cohésion sociale, Centre de Référence en Santé mentale

Thema

Welzijn

Prioriteit

Werkgelegenheid en arbeidsmobiliteit

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen