Aanpak tragewegennetwerk Hooglede - GitsHet gemeentebestuur van Hooglede zet in op het behoud van de trage wegen die fysiek aanwezig zijn en gaat actief op zoek naar de missing links die het trage wegennet kunnen versterken. De trage wegen zijn belangrijk voor Hooglede aangezien ze ook een belangrijk kenmerk zijn voor Hooglede als landschappelijke gemeente.

Het trage wegennet fungeert als wandel- en fietsnetwerk maar vervult naast mobiliteit ook nog andere functies zoals sport, cultuurhistorische context en recreatie. Een eenzame wandelaar die geniet van de stilte en de mooie vergezichten van het landschap in Hooglede. Of een jogger die op een veilige manier wil joggen. Het bestuur zijn is mening dat de juiste infrastructuur er voor kan zorgen dat onze inwoners meer geneigd zullen zijn om de autoluwe verbindingen meer te gebruiken wanneer deze gebiedsdekkend zijn.

Dit houdt concreet in dat twee missing-links zullen worden aangelegd. Naast de missing-links worden andere trage wegen aangepakt naar verharding toe om beter gebruik te beogen.  Naast de fysieke aanpak, wil de gemeente haar bevolking de trage wegen beter leren kennen.

 

Financiƫle info

Projectleider

Hooglede

Thema

Gebiedsgerichte werking

Prioriteit

Duurzaam vervoer

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen