3D4Med - Patiënt-specifieke 3D-geprinte polymeerimplantaten met vormgevingsgeheugen

De algemene doelstelling van het 3D4MED project is de ontwikkeling van een innovatieve 3D-matrix voor weefselregeneratie om weefsels of organen met verminderde functie te vervangen of te regenereren. Deze matrix wordt een drager voor cellen, bestaande uit biocompatibele polymeren met vormgeheugen eigenschappen.

De originaliteit van dit project ligt enerzijds bij het formuleren van nieuwe biocompatibele polymeren en anderzijds, bij de directe ontwikkeling van persoonlijke implantaten met ingewikkelde architecturen via "additive manufacturing'. Deze implantaten zijn gemaakt van functionele en biocompatibele GMP-polymeren met vormgeheugen teneinde mechanisch trauma na implantatie te reduceren terwijl celkolonisatie en weefselintegratie zullen bevorderd worden.

Dit grensoverschrijdende project biedt unieke mogelijkheden voor partners die gezamenlijk eigenaar zijn van alle vaardigheden die nodig zijn om de banden tussen de wereld van het onderzoek en de industrie en de medische gemeenschap, op te bouwen en te versterken via het verwerven van competenties en het vergroten van hun visibiliteit.

 

Financiële info

Projectleider

Université de Mons

Partners

Katholieke Universiteit Leuven, Ecole Nationale Supérieure Mines Télécom Lille Douai, EURASANTE, Association pour la recherche et le développement de méthodes et processus industriels (ARMINES), Universiteit Gent, Université de Reims Champagne-Ardenne

Thema

Economie en streekontwikkeling

Prioriteit

Onderzoek en innovatie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen