REGIOSTARS awards 2020: Stem nu voor COVATTI!

04-06-2020

 

Elk jaar bekroont de Europese Commissie met de toekenning van de Regiostars door de EU gefinancierde projecten die nieuwe benaderingen en excellentie in regionale ontwikkeling demonstreren. De deelnemende projecten worden op Europees niveau in de kijker gezet, met als doel regio's en projectmanagers in de EU te inspireren.

Dit jaar doet het West-Vlaams project COVATTI een gooi naar een award in de categorie 'inclusieve groei': 

West-Vlaamse maatwerkbedrijven blijven excelleren in ‘human centered production‘. Ze ervaren dagelijks dat innovatie noodzakelijk is om de steeds hogere complexiteit van de markt te ondervangen voor hun doelgroepwerknemers. Daarom zetten ze technologie in als hefboom om moeilijk werk eenvoudiger te maken en mensen op de werkvloer te versterken.

COVATTI trekt met het Shared Engineering Bureau, een uniek concept in Vlaanderen, volop de kaart van kennisdeling. Tegelijk maakt projectleider 4Werk hiermee de brug naar de maakindustrie waar deze nieuwe technologieën werkbaar werk mogelijk maken voor operatoren op industriële werkvloeren.

Partners in dit EFRO Vlaanderen project zijn 4werk, Beschutte Werkplaats Menen 't Veer, POM West-Vlaanderen, Waak vzw, De Oesterbank, Mariasteen, Sociale werkplaatsen Poperinge

Help jij COVATTI om een regiostarward in de wacht te slepen? Surf naar https://regiostarsawards.eu/, ga in de categorie 'incusieve groei' op zoek naar het project COVATTI en geef het jouw stem.

Naast COVATTI dienden nog enkele andere Europese projecten met West-Vlaamse partners uit het programma Interreg France-Wallonie-Vlaanderen hun kandidatuur in voor een award. Ook deze projecten kan je jouw stem geven:

- Smartbiocontrol - categorie 1 'Slimme Groei'

- Recy-Composite - categorie 2 'Duurzame groei'

- GoToS3 Portfolio - categorie 1 'Slimme groei'

- New Forms of Engagement - Like! - categorie 4 'Stedelijke ontwikkeling'

- Partons 2.0 - categorie 4 'Stedelijke ontwikkeling'

Steun een West-Vlaams project en wie weet gaan zij in het najaar naar huis met een prestigieuze Regiostar Award.