Strategische aanpak moet het patrimonium van steden en gemeenten klimaatneutraal te maken

12 maart 2021

Tegen 2050 moet de maatschappij klimaatneutraal zijn. Dit geldt ook de bebouwde omgeving. Steden en gemeenten staan dus voor een grote uitdaging om hun maatschappelijk vastgoed diepgaand energetisch te renoveren.

lees meer

Strategische aanpak moet het patrimonium van steden en gemeenten klimaatneutraal te maken

12 maart 2021

Tegen 2050 moet de maatschappij klimaatneutraal zijn. Dit geldt ook de bebouwde omgeving. Steden en gemeenten staan dus voor een grote uitdaging om hun maatschappelijk vastgoed diepgaand energetisch te renoveren.

lees meer

Eén jaar later - Noordzeeregio’s zetten samen concrete stappen in het Straits Committee

4 maart 2021

Het Comité van de Kanaalzone aan de Noordzee of het Straits Committtee, een initiatief om de banden en de samenwerking tussen zes regio’s aan weerszijden van de Kanaalzone te versterken, viert zijn eerste verjaardag.

lees meer

HAPKLARE INFO VOOR WEST-VLAAMSE KMO’S MET INTERNATIONALE AMBITIES GEBUNDELD

16 februari 2021

De projectpartners van CONQUER - POM West-Vlaanderen, Flanders Investment & Trade (FIT), VLAIO, Voka West-Vlaanderen, UNIZO West-Vlaanderen en TUA West - stellen samen de koepelwebsite www.gatewaytoeurope.be voor: alle noodzakelijke informatie om te exporteren gebundeld op één centrale plaats.

  

lees meer

Vacature Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai

21 januari 2021

De Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai is op zoek naar een projectcoördinator/-trice

lees meer

De IJzer, 30 jaar later: properder, natuurlijker, aantrekkelijker en dienstbaarder?

8 januari 2021

Filip Boury blikt op de website van De Lage Landen terug op de 30-jarige evolutie van de gezondheidstoestand van de grensoverschrijdende rivier De Ijzer. 

lees meer

Thuis in Europa

7 oktober 2020

Wat vinden Tieltenaren van de Europese Unie? 

Alle info over de Europazoektocht in Tielt, de bevraging en het Europees debat op 27 oktober vind je hier. 

lees meer

Geef jouw mening over de missie gezonde oceaan, zeeën, kust- en binnenwateren!

7 oktober 2020

Wat denk jij over de staat van de oceaan, onze zeeën, kust- en binnenwateren? En wat zijn volgens jou de oplossingen om de druk op onze wateren te verminderen? 

lees meer

Interreg FWVL werft een beleidsmedewerker (m/v) aan voor het Vlaamse gebiedsdeel

9 september 2020

In het kader van de Europese Structuurfondsen en meer specifiek het INTERREG-programma France-Wallonie-Vlaanderen, dat medegefinancierd wordt door het EFRO, werft het Gemeenschappelijk Secretariaat een beleidsmedewerker (m/v) aan (Master-niveau) voor het Vlaamse gebiedsdeel, voor een voltijds contract van onbepaalde duur (38 uur/week).

lees meer

Openstaande EFRO-oproepen

30 juni 2020

Wil je binnen een consortia een project starten om kmo's te helpen met digitalisering en smart data technologie? Lees verder en neem deel aan de infosessie van Vlaio op 3 juli!

lees meer

Drie nieuwe plattelandsprojecten krijgen 289.000 steun, nieuwe PDPO-oproep is er

22 juni 2020

Op 3 juni keurde het Managementcomité PDPO drie projecten goed (onder voorbehoud van het ministerieel besluit), goed voor een totale Provinciale, Vlaamse en Europese steun van 289.168,61 euro. Ze zijn goedgekeurd onder de maatregel ‘Omgevingskwaliteit’, met als doel het versterken van de omgevingskwaliteit en vitaliteit van het West-Vlaamse platteland door investeringen of samenwerkingen.

lees meer

REGIOSTARS awards 2020: Stem nu voor COVATTI!

4 juni 2020
Elk jaar bekroont de Europese Commissie met de Regiostars door de EU gefinancierde projecten op het vlak van regionale ontwikkeling. Het DG Regionaal Beleid en stadsontwikkeling selecteerde vijf thema's die cruciaal zijn voor de toekomst van het regionaal beleid. 
lees meer

EFRO Vlaanderen: nieuwe oproep voor innovatieve projecten van lokale economie

13 mei 2020

De coronacrisis treft de lokale economie zwaar. Veel ondernemers zijn meer dan ooit aangewezen op digitale alternatieven. Het versterken van de lokale economie is meer dan ooit noodzakelijk.

lees meer

Microproject "EM News XL" in de kijker

27 april 2020

Eurometropolis News is gestart vanuit een blijvende verwondering & verbazing… Op nog geen 20 à 30 kilometer van onze woonplek vinden we aan de grens met Frankrijk heuvels vol bloeiende natuur. Tegelijk worden we ook omringd door de drukke stedelijke agglomeratie Lille-Kortrijk-Tournai met ondertussen meer dan één miljoen inwoners. 

Een grensoverschrijdend team maakte de voorbije drie Eurometropolis News, een wekelijkse nieuwsbrief met actualiteit uit de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai. 

lees meer

Hoe bereik je ons tijdens de coronacrisis?

20 april 2020

We worden allen geconfronteerd met uitzonderlijke omstandigheden door de uitbraak van het COVID-19 virus. Onze kantoren zijn gesloten, maar onze dienstverlening blijft gegarandeerd.

lees meer

Interreg Vlaanderen-Nederland lanceert Oproep 6

20 april 2020

Interreg Vlaanderen-Nederland lanceerde op 2 april een zesde oproep voor aanmeldingen voor grensoverschrijdende projecten. Deze oproep richt zich op projecten ter versterking van de arbeidsmarkt.

lees meer

Help Vedette de Publica Award te winnen

17 april 2020

Het Interreg FRAWAVLA project Vedette sleepte een nominatie in de wacht voor de Publica Awards.

lees meer