Dorpshuis Bossuit



Voorjaar 2015 werd via Selectie WinVorm een ontwerper gekozen voor het omvormen van de voormalige pastorie van Bossuit naar een waar dorpshuis, waar in de eerste plaats de inwoners van Bossuit zelf elkaar kunnen ontmoeten.

De nadruk ligt dus op een ruimte voor activiteiten en vergaderingen.

Gemeentebestuur Avelgem wil ook maximaal rekening houden met de troeven van de belendende ‘artistieke kerk’. De tuin fungeert als het ware als een dorpstuin met respect voor de huidige aanpalende begraafplaats en met mogelijkheden voor een latere bestemming als begraafplaats of columbarium. Het geheel moet een multifunctionele ontmoetingsplek worden, zowel binnen (dorpshuis) als buiten (dorpstuin en aansluiting artistieke kerk).

Financiƫle info

Projectleider

Avelgem

Partners

Bossuit verenigingen, bewoners Bossuit, Kleuterschool Bossuit, Buysse Seghers architecten

Thema

Gebiedsgerichte werking

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen